16 Temmuz 2009 Perşembe

YUMURTALI KÖFTE


(4 kişilik)
MALZEMELER

4 çay bar. Köftelik bulgur(ince bulgur)
2,5 çay bar. Kırmızı pul biber(isot)
1 çay kaş. Tarçın, karabiber,
4 adet yumurta
1,5 yeme. Kaş. Domates salçası
4 yem. Kaş. Yağ (ben zeytin yağı kullanıyorum)
1 -2 diş sarımsak
10 adet taze yeşil soğan
1 demet maydanoz
1 baş kuru soğan
1 tatlı kaş. Tuz
nane ,marul,(yemek için )

Hazırlanışı

Soğan maydanoz yıkanır.incecik doğranır, diğer tarafta kuru soğan soyulup yıkanır ve ince doğranır.
Bir tepsiye bulgur tuz karabiber tarçın kırmazı toz pul biber(isot), salça doğradığımız kuru soğan ve ezilmiş sarımsak konularak az bir su ile yumşak olana kadar yogrulur. İyice özleşince yumurtlar bi kap içinde çırpılır. Yağ bir tavaya alınır. Kızdırılır çırpılan yumurta bu yağa alınıp pişirilir.
Köfteye incecik doğradığımız soğan ve maydanoz karışımı dökülüp az bi su ile biraz daha ezilir.
En son olarak pişen yumurtalar karışıma eklenip bira daha karıştırılarak tabaklara alınır. Marul domates salatalık gibi yeşillikle ve ayranla servis yapılır.

AFİYET OLSUN.....

1 yorum:

hdidem95 dedi ki...

♥ Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller..