25 Temmuz 2009 Cumartesi

TEPSİ KEBABI


Malzemeler: -------------------
7-8 adet kebaplık patlıcan 1 kg. orta yağlı kıyma et tuz, karabiber

Hazırlanışı: ----------------
Patlıcanlar iyica yıkanır ve kurulanır, 2 santim kalınlığında yuvarlak parçalara ayrılır. Et bir kap içine alınır tuz ve karabiberle
tatlandırılarak yoğrulur.
Daha sonra orta büyüklükte bir tepsinin içerisinde kenarlardan itibaren bir patlıcan bir et köfte konularak tepside bir kaç sıra
şeklinde dizilir. Bu böyle tepsinin tamamı patlıcan ve et köfteyle doldurulur.
Üzerine et fazla yağlı değilse ve istenirse 2-3 çorba kaşığı zeytin yağı gezdirilerek fırında patlıcanlar pişene kadar pişirilir.
Sıcak olarak servise sunulur.

A F İ Y E T O L S U N


NOT: Bu yemek açık lavaş ekmek ve bostana veya ayranla, yanında kuru soğan ve taze biberle sunumu yapılır.
umarım beğenirsiniz urfa yöresine aittir burada çok sık yapılan bir yemek çeşididir biz severek yeriz.

Hiç yorum yok: