20 Temmuz 2009 Pazartesi

KİTEL


Bu vereceğim tarif siit yöresine aittir siirtli bir arkadaşımdan almıştım yapınca benim çok hoşuma gitti sizlerle paylaşmak istedim umarım beğenirsiniz.

Malzemeler: İç için --------------------- 500 gr orta yağlı kıyma et 2 kahve fincanı haşlanmış pirinç 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı reyhan 1 çay kaşığı tuz

Köftesi için -------------------
2 su bardağı çiriş (döğmenin çekilmiş hali) 2 su bardağı ince köftelik bulgur 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı reyhan 1 çay kaşığı kişniş(çekilmiş toz)
Hazırlanışı: -----------------
Geniş bir kap içerisinde çiriş ve bulgur az bir su ile harmanlanır, tuz,reyhan,toz kişniş hepsi iyice karıştırilirazar, azar su ilavesiyle köftelik hamur haline getirilir.
Diğer tarafta içi için, kıyma et, 2 fincan haşlanmış pirinç,incecik doğranmış kuru soğan, karabiber,tuz, reyhan katılarakiyice karıştırılır.
Dinlenen köftelik hamurdan ceviz büyüklüğünden biraz büyük bir parça alınarak içi köfte şeklinde açılır, içinebu karışımından 2 çorba kaşığı kaşığı kadar konur ve yası şeklinde kapatılır.
Daha sonra yeteri kadar sıcak kaynar suyun içinde haşlanarak pişirilip servise sunulur.

A F İ Y E T O L S U N.
NOT:Bu siirte ait bir köfte olduğu için oralarda avuç büyüklüğünde yaparlar şekli böyle resimde görüldüğü gibidir.

-------------

Hiç yorum yok: