25 Temmuz 2009 Cumartesi

SEMSEK




MALZEMELER:

4 su bar. Un
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet maydanoz
tuz,
k.biber

tarçın
pulbiber
3 su bar. Sıvı yağ
3 yemek kaş. Yoğurt


HAZIRLANIŞI


Un bir tepsiye konulur.Tuz ve su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrularak un 15 dak. Dinlendirilir.
Diğer tarafta kıyma et bir tavanın içinde suyu çekişene kadar kavrulur. İncecik doğradığımız soğanları tuz, karabiber, 1 kaşık sıvı yağ ilave ederek karıştırılır.
Dinlenmiş olan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezelere ayırarak daire şeklinde merdane yardımı ile küçük yufkalar açılır, hazırlamıs olduğumuz içten koyup daire seklindeki bezeleri bir tarafı diğerinin üzerine gelecek şekilde kenarı ince verevine katlanır. Kızgın yağda her iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartılarak servise sunulur.
NOT: Bir de bunun peynirlisi de yapılır. İşlem aynı içine et yerine peynir koyulur.

Hiç yorum yok: