
Malzemeler
3-4 adet orta boy patlıcan
1 fincan limon suyu
1 çay bar. Tahin
3 diş sarımsak
4 yk zeytin yağı
1 çay k. Tuz
kimyon, toz biber
½ demet maydanoz(süslemek için)
Hazırlanışı
Patlıcanlar iyice yıkanır, durulandıktan sonra bir tavanın içinde közleriz, iyice yumuşak olan patlıcanlar saplarından itibaren kabukları soyulur.
Daha sonra bunları bir kabın içinde iyice ezerek püre haline getiririz,biraz büyükçe bir kaseye tahin, limon ekşisi,ezilmiş sarımsak, tuz,kimyon ve yağı püre haline getirdiğimiz patlıcanları üzerine katarak harmanlarız.
Servis tabağına alıp üzerine incecik kıyılmış maydanoz ve toz biberler sunarız.
BU SALATA SOĞUK MEZE TÜRÜDÜR TÜM ET YEMEKELRİNİN YANINDA GARNÜTÜR OLARAK KULLANABİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN!!!!!
3-4 adet orta boy patlıcan
1 fincan limon suyu
1 çay bar. Tahin
3 diş sarımsak
4 yk zeytin yağı
1 çay k. Tuz
kimyon, toz biber
½ demet maydanoz(süslemek için)
Hazırlanışı
Patlıcanlar iyice yıkanır, durulandıktan sonra bir tavanın içinde közleriz, iyice yumuşak olan patlıcanlar saplarından itibaren kabukları soyulur.
Daha sonra bunları bir kabın içinde iyice ezerek püre haline getiririz,biraz büyükçe bir kaseye tahin, limon ekşisi,ezilmiş sarımsak, tuz,kimyon ve yağı püre haline getirdiğimiz patlıcanları üzerine katarak harmanlarız.
Servis tabağına alıp üzerine incecik kıyılmış maydanoz ve toz biberler sunarız.
BU SALATA SOĞUK MEZE TÜRÜDÜR TÜM ET YEMEKELRİNİN YANINDA GARNÜTÜR OLARAK KULLANABİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN!!!!!
2 yorum:
Bayılırım bu salataya. Antakyalılar zaten tahini çok kulanıyorlar her mezede her yemekte nerede ise. Ve ben oranın utfağına bayılıyorum . ellerine sağlık. Sevgiler...
Harika bir salata.
Yorum Gönder