16 Temmuz 2009 Perşembe

ERİK TAVASI


Malzemeler: ----------------------
500 gr.orta yağlı parça et 500 gr. yeşil erik 300 gr. taze diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı sıvı yağ 4-5 adet kabukları soyulmuş doğranmış domates tuz, kara biber, pul biber



Hazırlanışı: -------------------
Et kuşbaşı şeklinde doğranır,domates salçası, pul biber, tuz ve kara biber ile terbiyelenir.
Ayıklanan sarımsaklar ve erikler karıştırılır,bu karışım tepsiye konur. Üzerine doğranmış domateslerde katılarak birazda
su ilave edilerek fırında etler pişinceye kadar pişirilir.


A F İ Y E T O L S U N...........

NOT: BEN BU YEMEĞİ YAPARKEN 2 ADET ORTA BOY KABAK KOYUYORUM AYRI BİR LEZET KATIYOR, FAKAT ASLINDA YOKTUR BİRECİK YÖRESİNE AİTTİR.

Hiç yorum yok: