25 Temmuz 2009 Cumartesi

MAMUL



MALZEMELER:
--------------------
1 kg. irmik 1 su bardağı un 1paket sana yağı 1su bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı katbonat 1 çay kaşığı tarçın 500 gr. ceviz içi (çekilmiş)

HAZIRLANIŞI:
--------------------

Geniş bir kap içerisinde un, irmik, ve karbonat harmanlanır. Yağ eritilerek sıvı yağla birlikte içine dökülüp
karıştırılır.
Hamur azar, azar su ile yoğrulup hamur haline getirilir.(yalnız su azar azar bölümler halinde ıslatılarak hamur yapılır)
Yoğrulan hamur 5-10 dak. dinlendirildikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Diğer tarafta
çekilmiş cevizin içine tarçın karıştırılır, ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılan hamurdan köfte gibi oyularak ceviz karışımından konur.Ağzı kapatıldıktan sonra mamul kalıbına bastırılırfırında 30-35 dak üzeri kızarmayacak bi sekilde pişirilir. Pişen mamuller 5 dak beklediltikten sonra her tarafını pudra sekerine bulayarak servise sunulur.

Hiç yorum yok: