2 Temmuz 2009 Perşembe

SU KABAĞI




- Mlz:




250 gr parça et 1,5 su bardağı haşlanmış nohut 1 adet orta boy su kabağı 3-4 diş sarımsak 5-6 adet domates Tuz, kuru nane 1 yemek kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı limon tuzu veya 1 sb. koruk suyu 3 yemek kaşığı yağ



Hazırlanışı:




Et kuşbaşı şeklinde doğranır, derin bir tencereye yağla birlikte pişmeye bırakılır.Diğer tarafta su kabağı kesilerek önce dış kabuğu daha sonra içindeki çekirdekleri ayrılır. kuşbaşı veya kare şeklinde doğranır pişmeye bırakılan etlerin üzerine biber ve domates salçası rendelediğimiz domatesler,tuz,su kabağı, 3 yemek kaşığı yağ yeterince su katılarak et ve kabaklar pişmesine kadar kaynatılır. İçine haşlanmış nohut, limon tuzu veya koruk suyu katılır bir taşım daha kaynatılır ateşten alınarak kuru nane ve sarımsakla servis yapılır.
NOT: Urfada bu yemek aya köftesi veya içli köftenin yanında sunumu yapılır




AFİYET OLSUN...








1 yorum:

SOFRAM dedi ki...

Canım yine yapmışsın su kabaklarını , ne güzel de duruyorlar tabakta, ben de sakız kabağıyla yaptım ama bu kabakla yapılanın lezzeti bir başka, en son senin yolladığın kabaklarla yapmıştım, inşallah bu yaz da Antakya'ya gidince kısmet olur. Ellerine sağlık güzelim, ailecek sevgi ve selamlarımızla...