1 Şubat 2010 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


Malzemeler:
----------------
2 su bardağı haşlanmış barbunya
1 adet orta boy patates
2 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası (acı sevmiyenler yarım yk. kullanabilirler.)
1 tatlı kaşığı şeker
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı kadar zeytinyağı
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
-------------
Zeytinyağını derin bir tencereye koy, havuçları temizle verevine doğra tencereye bırak.
Diğer tarafta patatesleri soy kuşbaşı şeklinde doğra onlarıda tencereye bırak her ikisini
biraz çevirdikten sonra yeterince suyunu koy, bir kaç taşım kaynatıktan sonra barbunyaları,
incecik doğranmış sarımsakları, karabiber, tuz ve şekerinide ilave et patates ve havuçlar pişene
kadar kaynat.
Piştikten ve soğuduktan sonra servise hazır demektir.
AFİYET OLSUN...

6 yorum:

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

nefis olmuş ellerine sağlık canım..sevgiler

Arzu dedi ki...

İlk fırsatta detaylı şekilde inceleyeceğim blogunuzu. Barbunyaya da bayılırım bu arada :) Herşeye bayıldığım gibi

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

İadeyi ziyarete geldim...Her zaman beklerim...Barbunya harika olmuş bende pek severim ellerinize sağlık...
Sevgiler...

www.gonuluncelezzetler.com/

TAZE NANE dedi ki...

Ancak bu kadar güzel sunulur yani.
Sevgiler.

Esin (Huysuzbalık) dedi ki...

Barbunyaya bayılırım ne zamandır pişirmemiştim onu hatırladım birden :) Ellerine sağlık harika görünüyor. Sevgiler...

hdidem95 dedi ki...

bi severimkiii ay çok severim:))) ne güzel olmuş ablam ellerine sağlık öptüm sevgiler