21 Aralık 2009 Pazartesi

HURMALI KURABİYE (HATAY VE YÖRESİ)



MALZEMELER:
------------------


1 su bardağı yağ ( eritilmiş olacak ben yarı katı yarı sıvı yağ kullandım)
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı kadar şeker (pudra Şekeri kullanırsanız daha iyi)
1 pak. kabartma tozu
1 pak. vanilya
1 çay kaşığı kadar mahlep

İÇİ İÇİN MALZEMELER:
----------------------------


250-300 gr. kadar hurma ( hacdan getirilen hurmadan olacak)
damla sakızı az olacak

HAZIRLANIŞI:
-----------------


Yağ süt ve şeker karıştırılır, şeker eriyince kabartma tozu vanilya mahlep konur.

Un azar azar alınarak yoğrulur, orta yumuşaklıkta bir hamur haline getirilir.

Diğer tarafta hurmaların çekirdekleri çıkarılır blendırda kıyılır, bir tavanın içine birazcık yağ

konur yumuşatılır damla sakızı ilave edilir.( arzu edilirse bir çay kaşığı tarçında konur.)

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır, her ayrılan parça işaret parmağımızla oyularak

hurmadan bir miktar alınıp içi doldurulup kapatılır.

kalıp yardımıyla şekilendirilip, 20-25 dak pişirilir.

Kurabiyelerimiz soğuk olunca üzerine pudra şekeri döküp sunumunu yaparız.


AFİYET OLSUN







KALIBIMIZ YOKSA RULO ŞEKLİNDE YAPAR VEREVİNE KESİP O ŞEKİLDE DE
YAPABİLİRSİNİZ

5 yorum:

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Kokusunu hissettim misler gibi evi tutmuştur kokusu pişerken mahlep çok yakışıyor kurabiyelere ellerine sağlık Celilecim SEVGİLERİMLE

HUYSUZBALIK dedi ki...

Ben bayılırım bu kurabiyelere. Kalıbından da var bir sürü evde ama yapmak nasip olmadı bir türlü fazla üşengecim sanırım. Ellerine sağlık. Sunumun da çok hoş. Sevgiler...

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Nefiss bir kurabiye olmuş canım ellerine sağlık..kocaman sevgiler:)

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Celilecim, bir arkadaşım Hatay'dan bana bir kalıp hediye getirmişti. Hatay'da özellikle bayramlarda yapılan meşhur bir tatlısı var onun kalıbı demişti fakat nasıl yapılacağını anlatmadı, bir gün yaparız beraber demişti. Senin tarifini görünce acaba bumu diye düşündüm. Eğer bahsettiğin kalıp bendeki ise tarifin için çok sevineceğim :)
Hemen fotoğrafını çektim, aşağıdaki linke bir bakarmısın bahsettiğin kalıp bumu?

http://i0912.hizliresim.com/2009/12/26/449.jpg

Sevgiler canım

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Merakım daha çok arttı, bu kalıbı kullanmalıyım :) Arkadaş hatay dan kalıp ile birlikte kullanılmak üzere bir baharat karışımı getirmişti. O yapılacak tatlıda kullanılıyormuş. Biz yapalım bakalım seninkisine benziyor mu.
Öptüm canım seni