28 Eylül 2009 Pazartesi

TAVUKLU HAVUÇLU PİLAV



Güzel bir haftayı daha geride bıraktıktan sonra sabahleyin ekmek için dışarı çıktığımda bu güzelim sonbahar mevsiminde çocukların okula gittiğini onların güzel sesleriyle kendime geldim. Okullar açılmış ne güzel tabii bunun yanında yüksek okullarında Ş.Urfada bugün açıldığını unutmamak lazım hepimize hayırlı başarılı bir yıl olması dileğiyle...
Gelelim bu güzel pilavımızın tarifine bu pilavi çok sevdiğim Maraşlı arkadaşımdan öğrenmiştim eti yapardı bu pilavı arkadaşım, ben tavukla yaptım çok güzel oluyor sizlerle paylaşmak istedim
Malzemeler:
---------------
4 adet tavuk butu
1 adet orta boy kuru soğan (yemeklik olarak ince kıyılmış )
3-4 adet sarı havuç (rendelenmiş )
4 su bardağı pilavlık pirinç
yeterince tavuk suyu ve 2 kaşık kadar yağ (yağını siz kendinize göre ayarlayın) tuz karabiber
Hazırlanışı:
---------------
Önce tavuk butları güzelce yıkanır bir tencerenin içinde haşlanır.
Haşlanan tavuklar soğuduktan sonra parçalara ayrılır
.
Diğer tarafta bir tencerenin içine yağı koyarak eritiriz soğanları ve havuçları bu yağda soteleriz
havuçlar birazcık yumuşuyana kadar.
Bu işlemleri yaparken pirinçlerimizide sıcak tuzlu suda bekletiriz (5 dak. kadar.)
Soteleme işlemi bitince pirinçlerimizi güzelcene yıkadıktan sonra bir başka tavada birazcık yağda çeviririz ki daha güzel olsun diye.
Sotelemiş olduğumuz havuçları soğanların üzerine önce ayıklanmış didiklenmiş tavuklarıda ilave etikten ve birazcık çevirdikten sonra pirinçleride üzerine aktarırız yeterince suyunu tuzu ve karabiberinide ilave ettikten sonra pişmeye bırakırız.
Pirinçler pişince ve suyu çekişince altını kapatır demlemeye bırakırız.
Sunumunu istediğiniz şekilde yapabilirsiniz, (turşu, salata ,yaz turşusu gibi...)
AFİYET OLSUN.....

3 yorum:

SeyyAh dedi ki...

Merhabalar Celile hanım,
Eklemiş olduğunuz tarifler gene birbirinden güzel, hele de Katmer.. Emek ve ellerinize sağlık..
Bu gezimizde ramazan nedeni ile Antep'te yiyemediğimiz (gene Urfa da yiyemediğimiz Şıllık gibi) tadı aklımızda kalan bir tarif, hemen uygun bir zamanda yapılacak tabi ki...
Bu arada bize göstermiş olduğunuz misafirperverlik için çok çok teşekkür ediyoruz. Sizinle ve ailenizle birebir tanışmaktan mutlu olduk. İnşallah sizleri de bizler ağırlama fırsatı buluruz.
Ailecek içten bol sevgi ve selamlarımızı bırakıyoruz.

SOFRAM dedi ki...

Merhabalar Celile'ciğim ,öncelikle herşey için çok teşekkür ediyoruz,seninle ve güzel ailenle tanışmaktan çok mutlu olduk,hele de o güzelim zerdenin tadı damağımızda, ellerine sağlık güzelim.İnşallah bizlere de sizleri en kısa zamanda burada görmek ve gezdirmek kısmet olur.
Canım tarifler yine harika görünüyor, ellerine emeğine sağlık.Şimdi benim uğrayamadığım zamanda neler yapmışsın bir dolaşayım.
Canım görüşmek üzere en içten sevgilerimle...

Stil Direktoru dedi ki...

Ellerine sağlık bunu duymamıştım hiç