8 Eylül 2009 Salı

KOLAY KIZARTMA (FIRINDA PATLICAN KIZARTMA)


Malzemeler: -----------------

4-6 adet bostan patlıcan
6-7 adet domates
5-6 adet taze yeşil biber
1 çay bardağı kadar zeytinyağı


Hazırlanışı -----------------

Patlıcanlar bir güzelce yıkanır 1'er santin şeklinde yuvarlak veya enine kesilir geniş bir tepsiye birazcık zeytin yağı konur
kesilen patlıcanlar dizilir.
Daha sonra domatesler biraz büyük fazla küçük olmıyacak şekilde doğranır patlıcanların üzerine yayılır biberlerde yıkanır en üste
gelecek şekilde konur kalan zeytin yağınıda ilave ettikten sonra fırında patlıcanlar pişene kadar pişiririz. yalnız biberler daha
önce pişeceği için isterseniz en alt kısmada koyabiirsiniz bu yemeği lavaş ekmek ve soğanla sunumunu yapınız.

A F İ Y E T O L S U N........




NOT: BU ŞEKİLDE YAPILDIĞINDA KIZARTMA YEMİYENLER İÇİN ÇOK SAĞLIKLI OLUYOR BİRDE ÇOK HAFİF BİR YEMEK BİZİM YÖREDE MAHALLE FIRINLARI
ÇOK OLDUĞUNDAN BU GİBİ YEMEKLER ÇOK RAHATÇA YAPILIR.

Hiç yorum yok: