9 Eylül 2009 Çarşamba

KALBURA BASTI







Malzemeler: ---------------

1 adet yumurta
1,5 su bardağı erimiş marğarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı portakal suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ceviz süslemek için aldığı kadar un
ŞURUBU İÇİN ---------------
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su

Hazırlanışı: ------------------
1 adet yumurta, erimiş margarin, sıvı yağ, irmik, portakal suyu, vanilya, kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave edilerek kulak memesi
yumuşaklığında bir hamur yapınız.
Hamurdan küçük parçalar alarak parmak büyüklüğünde şekiller vererek ( rendenin arka tarafıyla şekil verebilirsiniz ) tepsiye diziniz.
Fırında üzerleri kızarana kadar pişiriniz.

Diğer tarafta şerbet için 2 su bardağı şeker, 2,5 su bardağı su ile kaynatınız şekerlenmesin diye 2-3 damla limon koyunuz pişen kalbura
bastılar soğuk şurubu sıcak iken üzerine döküp cevizle süsliyerek sunumunu yapınız.


NOT: BU TATLI YAZIN DONDURMANIN YANINDA ÇOK GÜZEL OLUYOR TAVSİYE EDİLLİR.(ben biraz değiştirdim urfada portakal suyu koymazlar,ben portakal
suyu ile yapıyorum çokta güzel oluyor.)


AFİYET OLSUN....


1 yorum:

belgin dedi ki...

Tam bayramlık ne güzel olurdu şimdi ekrandan çıkıp gelse...ellerine sağlık canım:)))