18 Nisan 2009 Cumartesi

KEME BORANİSİ




Malzemeler:
-------------



1 kğ keme
250 gr orta yağlı kuşbaşı et
1/2 çorba kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı zeytin yağı (katı yağda kulanabilirsiniz)
yeteri kadar tuz ve su

köftesi için malzemeler
-------------------------
2 su bardağı köftelik bulgur
250 gr köftelik et(çiğ köftelik için),
yeterince toz biber tuz
3 yemek kaşığı un
köfteleri kızartmak için sıvı yağ







köftelerin hazırlanışı
------------------------

köftelik bulgur öncelikle birazcık sıcak suyla ıslat ağzını kapat 10 dak. sonra kırmızı biber (isot)
tuz,kara et çok az bir suyla yoğrulur.Daha sonra un ilave edilerek köfte kıvamına gelinceye kadar yoğ-
rulmaya devam edilir. köfte olunca nohut büyüklüğünde parçalara ayrılır iki avuç arasında yuvarlak
şekil verilir bu işlem bitikten sonra bir tavada kızgın yağda hepsini kızartırız.


Boranisinin hazırlanışı:
-----------------------------


kemeyi bol suda iyice yıkamak lazım üstünde bulunan topraklardan arınsın diye bu işlemi yaptıktan sonra
kuşbaşı şeklinde doğrayarak bir kenarda bekletiriz. Diğer tarafta eti yağda suyu çekişene kadar kavururuz
daha sonra salçasınıda ilave ederiz salçası az olacak biraz daha kavurduktan sonra yeterince suyunuda
koyduktan sonra etlerin biraz pişmesine yakın başka bir kapta birazcık kavurduğumuz kemeleri ilave eder
pişmesine yakın ezilmiş sarımsaklarıda ilave ederek 15-20 dak. sonra altını kapatarak servise hazırdır
artık hepinize


AFİYET OLSUN.............

1 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

ablacım merhaba..telde konuştuk ama yinede burayada yazayım..
kemeyi ilk kez duyuyorum ablacım..patatese sanki yerelmasına benziyor..tadı nasıl acaba..denesem severim belkide.
eline sağlık ben tabağı alayım..
babam için yazdıklarına tşk ederim ..geldi ve döndü evine..son birkaç günümüz neşeli geçti rahaysız olunca üzüldük epeyce..
Rabbim sağlık sıhhat versin tüm sevdiklerimize..amin..
kocaman öptüm ablacım..