4 Nisan 2009 Cumartesi

YUMURTALI BAKLA KAVURMA


Malzemeler:

Yarım kilo taze bakla
1 adet büyükçe kuru soğan
2 adet yeşil ve kırmızı taze biber
3 adet yumurta (adedi isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz
1 kahve fincanı sıvı yağ

Hazırlanışı:

Baklalar ayıklanır birer santim kalınlığında doğranır,iyice yıkanır ve kararmaması için sirkeli suda bekletilir.
Diğer tarafta soğan, yeşil ve kırmızı biberlerde ayıklanır yıkanır ince doğranır, bu doğrama işlemi yapılırken
Suda bekletiğimiz baklaları kaynar suda pişene kadar haşlar suyunu süzdükten sonra iki avcumuzun arasında iyice
suyu kalmıyana kadar sıktırırız. bir tencereye yağı doğranmış soğan ve biberleri alır soteleriz biber salçasınıda
katıp biraz daha soteleriz.Süzülmüş olan baklaları ve tuzu ilave edip hepsini karıştırarak, tuz ilavesiyle çırpılmış
olan yumurtalarıda ilave ederek 10-15 dak daha pişirdikten sonra servise kırmızı pul biber ve turşuyla sunarız.

AFİYET OLSUN……..

Hiç yorum yok: