2 Ağustos 2009 Pazar

MUŞAKKAK(PATLICANLI--İSKENDERUN YÖRESİNE AİT)




Malzemeler: ------------------

1 çay bardağı yeşil mercimek
3-4 adet patlıcan
4-5 adet domates
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet taze yeşil biber
tuz, karabiber, kuru nane

Hazırlanışı: ----------------

Öncelikle yeşil mercimekler ayıklanır bir güzel yıkanır bir kap içerisine alınır, diğer tarafta kuru soğan, domates biberler yıkanır
kabukları soyularaklar doğranır.
Domates, biber salçası, tuz ve karabiberle tatlandırılarak mercimekle harmanlanır.Diğer tarafta patlıcanlar alacalı soyulur acısı
çıksın diye 1-2 dak. suya bırakılır, daha sonra suyu süzülür kuşbaşı şeklinde doğranır ve 2'ye bölünür. dip kısmına birazcık zeytinyağı
gezdirilir yaptığımız mercimekli karışımıda 2 ye böler bir kısmını tencereye yerleştirir üzerine patlıcanları daha sonra diğer yarısnı
yani mercimekli karışımı koyar üzerine patlıcanları ilave ettikten sonra kalan zeytinyağımızı yeterince suyuda koyduktan sonra pişmeye
bırakırız, mercimek ve patlıcanlar pişince ocaktan alıp soğuk olarak naneyle servise sunumunu yaparız.

A F İ Y E T O L S U N....

1 yorum:

hdidem95 dedi ki...

ablacım yöresel lezzetlerin şahını yapoyorsun valla nefis görünüyor ellerine sağlık öptüm sevgiler