27 Haziran 2009 Cumartesi

ETLİ EKŞİLİ BAMYA


Malzemeler: -----------------

1/2 kğ. orta yağlı koyun eti 250 gr. bamya 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 3 adet domates ( rendelenmiş veya kabukları soyulmuş ince doğranmış) 2-3 diş sarımsak 1 kahve fincanı limon suyu veya koruk suyu tuz, karabiber

Hazırlanışı ---------------

Et kuşbaşı şeklinde doğranır bir tencereye et ve yağ konur 5-10 dak. kavrulur. Üzerine biber ve domates salçası eklenir biraz daha
sotelenir. Yeterince suyu konur kaynamaya başlayınca bamya, tuz, karabiber domates ve sarımsaklar ilave edilir.
Bamyalar pişmeye yakın haşlanmış nohut ve koruk veya limon suyu eklenir. Bir taşım daha kaynatılarak ateşten alınır
Sıcak olarak servise sunumu yapılır.

A F İ Y E T O L S U N

1 yorum:

SOFRAM dedi ki...

Canım ellerine sağlık, bizim evin de en sevilen yemeklerindendir bamya hele de bol ekşili ve koruk suyuyla yapılırsa daha da çok tercih ederiz.Annemlerin bahçeden toplayıp, koruk suyu yapıp dondurucuda saklıyorum, sırf bunun için, senin bamyan da nefis görünüyor canım, afiyetler olsun, sevgilerimle...