5 Mayıs 2011 Perşembe

ISPANAKLI KEK








Malzemeler:
----------------

4 adet yumurta
1-1,5 su bardağı şeker
15-20 yaprak ıspanak (rondoda iyice çekilecek)
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ (eritilmiş margarinde olabilir.)

Hazırlanışı:
-------------

Yumurta ile şeker çırpılır. içine diğer malzemeleri katılır önceden yağlanmış tepside 175 derecede 30-40 dk. pişirilir.

Kreması:
-------------

2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı şeker
2 topak damla sakızı

Kremanın yapılışı:
--------------------

Bütün malzemeleri birbirine karıştırarak pişir. soğumaya bırak. krema soğuduktan sonra damla sakızını ilave et.


Krem şanti hazırlanması:
---------------------------

1 su bardağı süt
1 paket krem şanti

Hazırlanışı:
---------------

Yukarıda hazırlanan 175 derecede 30-40 dak. pişirilen kekimiz ikiye ayrılır
Diğer tarafta hazırlanan kremanın içine damla sakızını ezmek için biraz şeker kulanılır.(8 adt.
damla sakızı takriben)
Krem şanti 1 su bardağı süt ile çırpılır. kremaya ilave edilerek birbirine karıştırılır.
İkiye ayırdığımız kekimizden ortasından birazcık alınır, rondoda çekilir üzeri için.
Ortasına ve üst kısma krema sürülür.
Üst kısmı için ayırdığımızla süsleyip servise sunarız.

Afiyet olsun......

Not: Bu kekin tarifini canım arkadaşım semra hn. aitir ondan almıştım aynı tarif etiği gibi
yazılmıştır. her kermes günümüzde veya bahar şenliklerine bizlere yapar getirirdi teş. ederiz.
seni çok seviyoruz uzaklarda olsan bile her zaman seni özlüyoruz....

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik canim renk mükemmel ispanakli pastayi bende cok severim afiyetler olsun.