26 Şubat 2011 Cumartesi

TOPRAK TEPSİDE ET











Soğuk ve yağmurlu bir geceden bütün arkadaşlar iyi akşamlar .
Mesai veya okul dönüşü öğrencilerin hemen yapabileceği pratik fakat çok lezzetli bir yemeği paylaşmak istedim.
şimdi diyeceksiniz ki bunu bilmiyen varmı bilmem Hataya yolunuz hiç düştümü şayet yolunuz düşer gidrseniz orda kağıt kebabı yemenizi tavsiye ederim.
tabii buralarda ben kağıt kebabını bulamadığımdan toprak tepside yapıyorum çokta lezzetli oluyor. gelelim tarife, tarife dedimse böyle fazla bir şeyi yok.

Malzemeler:
----------------

yarım kg kıyma et az yağlı
1 adet orta büyüklükte kuru soğan (rendele veya çok incecik doğra)
5-6 diş sarımsak (ezilmiş olacak)
yeterince tuz
toz biber (kendin ayarla acısını)
1 tatlı kaşığı domates salçası (silme olacak)
1 çay kaşığı kadar kimyon
1/2 demet maydanoz incecik doğra


Hazırlanışı:
----------------

Bütün malzemeleri toprak tepsinin içinde köfte yoğurur gibi karıştır.
Tepsinin içine düzgünce yaydıktan sonra fırında alt üst pişir.
Patates kızartması soğan salatası eşliğinde sunumunu yap.

Afiyet olsun.....



Not: arzu edenler etin etrafına domates ve taze biber koyabilir.


4 yorum:

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

Çok sevdiğim bir yemek toprak kapta hiç aklıma gelmemişti Celilecim daha lezzetli olur herhalde bir daha yaptığımda mutlaka toprak kapta yapacağım ellerine sağlık canım sevgiler

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık toprak kapta daha lezzetli olur sevgiler...

humeyra dedi ki...

Harika görünüyor, elerine sağlık

Keçeli İşler Dükkanı dedi ki...

nasıl da güzel görünüyor böyle. ben de bloğuma beklerim.
http://keceliislerdukkani.blogspot.com/