10 Ocak 2010 Pazar

ISBANG-İ (Hatay-isk. yöresine ait.)


Malzemeler :
--------------
350-400 gr. ıspanak
150 gr. koyun kıyması
100 gr. pirinç (1 su bardağı kadar benim kullandığım)
1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
1/2 çorba kaşığı domates ve biber salçası
tuz, karabiber
1 kase sarımsaklı yoğurt ve pul biber (üzeri için )
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
------------
Kıyma eti bir tencereye alalım, suyu çekişene kadar kavuralım üzerine yağını ve ince
doğradığımız soğanları ekliyerek biraz daha pişirelim.
Daha sonra domates ve biber salçası ile tatlandıralım, diğer tarafta ayıklanmış yıkanmış ve
iri doğradığımız ıspanakları, pirinçleride ilave ederek üzerine yeterince suyunu (yaklaşık 2 sb
kadar) tuz ve kara biberinide katarak pişmeye bırakalım.
Bu yemek biraz sulu bırakılır piştikten sonra isteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğur eşliğinde
üzerine pul biber serperek servise sunulur..
AFİYET OLSUN.....

14 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Eşim kesinlikle bayılır ellerine sağlık canım

hdidem95 dedi ki...

değişik bir yemek ilk defa duydum tadını merak ettim ıspanağı severim ellerine sağlık ablacım sevgiler

HUYSUZBALIK dedi ki...

Değişik bir yemekmiş ilk kez duyuyorum ellerine sağlık. Sevgiler...

Disalce dedi ki...

güzel bir tarif olmuş...

ellerine sağlık...

koyun kıymasının güzel bir lezzet verdiğini düşünüyorum..ben çok severim...

sevgiler canım..

orece dedi ki...

ay ay ay valla canım çekti. ellerine sağlık. yarın ispanak alıp yapmam lazım....

Alime dedi ki...

Ben de ıspanağı çok severim ama ne kızım ne de eşim seviyor..eline sağlık..

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Bende ıspanak yemeğini bu şekilde yapıyorum ama bu ismi ilk defa duyuyorum çok ilginç:) nefis olmuş ellerine sağlık canım..mutlu haftalar

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Değişik oldugu kadar ilgi çekici bir yemek ellerınıze sağlık.
Sevgilerle...

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Canım, yöresel yemeklerde üzerine yok, kutluyorum seni. Yöresel yemek olarak bloğun bulunmaz bir arşiv oluyor. Süpersin.
Sevgiler canım..

Doyumluk.... dedi ki...

Merhaba, ziyaretin için teşekkürler.Ispanağı çok severim ama benim oğlana bir türlü yediremem.Ben her gün olsa yerim.Eline sağlık.sevgiler...

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Mutlu haftalar canım:)

Yaren dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor,ellerine saglik.Biz bulgurluda yapiyoruz öylede lezzetli oluyor.Güzel bir hafta diliyorum,sevgiyle kalin.

hdidem95 dedi ki...

ah ablacım keşke... gelsin kaveler gitsin çaylar ne güzel olurdu öptüm sevgiler

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Celile'ciğim, muhammaraya benziyor evet. Muhammara da sadece peynir yok galiba dimi?? Diğer malzemeler aynı, yanılıyorsam lütfen yazarmısın. Orjinal muhammara ya peynir konuyor mu?
Araştırdım ki Gaziantep ezmesinde de salça yerine domates ve yeşillikler kullanıyorlar.
Sevgiler canım..