9 Mart 2010 Salı

TAZE BİBER KIZARTMASI


Daha önceden yaptığım sırasını bekliyen bir meze türü bizler çok severek yediğimiz bu yemeği
gelin birlikte tarifine bir göz atalım.
Biberlerin içlerini çıkardıktan güzelce yıkadıktan , sullarınıda kurutuktan sonra kızgın yağda
kızartarak yağlarınıda süzdürüyoruz.
Ayrı bir kap içerisinde sarımsaklı yoğurtu iyice karıştırarak biberlerin üzerine boce ediyoruz
üzerine nane serpip servise sunuyoruz.
Bu meze türü salatamız et yemeklerin yanına çok yakışıyor.
Afiyet olsun....

9 yorum:

Ballı Cimcime dedi ki...

Ellerine sağlık canım, çok güzel bir lezzettir gerçekten.. Ben de sık sık yaparım, afiyet olsun.

Dualarınla desteğini hissettirdiğin için çok teşekkürler, Allah razı olsun. 26 Mart'ta sonuçlar açıklanacak Rabbim inşallah nasip eder; hayırlı ve olumlu bir sonuç alırım. Dualarınla beni çok mutlu ettin, seninde gönlündeki dualar kabul olsun; hep mutlu ol. Sevgilerimle...

susamcorekotuFeriha dedi ki...

sevilmez mi hiç:)))) şifa olsun

KEYFESEYRAN dedi ki...

Eline sağlık canım nereli olduğumu sormuşsun hemşeriyiz ayrıca şehir merkezindeyim tanışırız inşallah sevgiler

hdidem95 dedi ki...

ellerine sağlık ablacım afiyet olsun öptüm sevgiler

anneminkizıyim dedi ki...

Canim merhabalar bayilirim biber kizartmasina ellerine saglik, sevgiler....

orece dedi ki...

canım bende ödülün var

Özlem dedi ki...

Ben de çok severim, biber kızartmasını, ellerine sağlık,
sevgiler

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Biber bir de acıysa beni kimse durduramaz.Kötü tarafı bunu yerken doymak nedir bilemem.Bayılırım.
Sık sık görüşmek dileğiyle,
Sevgiyle kal.

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Celile'cim biberler harika. Ama ben fazla yağda kızartmak yerine, hafif yağda soteleyip bir de domates dilimliyorum. yoğurtlu sunuyorum. Kızartmadan daha hafif oluyor. Ellerine sağlık canım.