3 Mart 2010 Çarşamba

BEŞAMEL SOSLU KARNIBAHARLI MAKARNA


Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle paylaşmak istediğim yemeğim aslında sadece beşamel sosla
hepimizin bildiği karnıbahardı. Ben akşamdan kalan bir tabak kadar boru makarnayı
değerlendirmek istediğimden tadı nasıl olur hiç düşnmeden yaptım çokta güzel oldu şimdi bunu
birlikte tadalım mı?
İşte tarifi burda.
-------------------
2 adet karnıbaharı ayıkladım güzelce yıkadıktan sonra çok az haşladım bir fırın tepsisine (veya bir bor cama) yerleştirdim. Geceden kalan makarnayıda üzerine ilave ettim, süt, un ve yumurta
dan oluşan beşamel sosunu toz biber ve tuzla tatlandırdıktan sonra karnıbaharın üzerine ilave
ettim. Orta dereceli fırında alt üst pişmesine yakın tekrar fırından çıkartarak üzerini iyice
kaplıyacak şekilde kaşar peynirini renderedim, tekrar fırına bırakarak 10 dak. kadar daha
pişirdikten sonra fırından aldım servise hazırdı artık.
AFİYET OLSUN.....

3 yorum:

CAHİDE dedi ki...

Harika bir tarif olmuş ellerine sağlık...

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Nefis bir tarif olmuş canım ellerine sağlık...kocaman sevgiler:)

sarı mutfak-hande dedi ki...

selam iade-i ziyarete geldim:):)
karnıbaharı her türlü severim buda başka güzel oluyor ellerine sağlık canım
sevgilerimle