Günaydın arkadaşlar hepinize hayırlı cumalar, bu güzelim bahardan sizlerle çağla aşını paylaşmak istiyorum.
Çağla yemeği denince nasıl olur çağlanında yemeğimi olurmu ki dedim. Çağla çıkmış denince
benim aklıma baharda çıkan çağla tuza batırım yemek gelir, hiç aklıma yemeği yapılacağı
gelmezdi.
Evet yanlış duymadınız buralarda yemeği yapılıyor, eşim benden çağla aşı isteyince şaka yaptığını sanmıştım değilmiş bende tarifini yöre yemeklerinde bana yardımlarını hiç esirgemiyen SEVİM ablamdan aldım. teş. ederim ablacım.
Bende sizlerle paylaşmak istedim bakalım bu baharda bu güzel yemeği beğenecekmisiniz
gelin birlikte tadına bakalım mı ?
Malzemeler:
------------------
1/2 kğ. çağla (taze sert olmıyacak)
1/2 kğ. orta yağlı et
2 yemek kaşığı yağ (ben sıvı yağ kullandım)
1 kase sarımsaklı yoğurt
1-2 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı dolu domates salçası
1 yemek kaşığı dolu biber salçası
tuz, karabiber
1 çay kaşığı şeker
Hazırlanışı:
---------------
Çağlaları iyice yıkayıp ikiye ayırırız içindeki çekirdekleri çıkarılır.
Et kuşbaşı şeklinde doğranır, yıkanır bir tencereye konur, suyu çekilince yağı ilave edilir.
biraz kavurduktan sonra sarımsakları ikiye böler içine atarız domates ve biber salçasınıda katar
temizlenmiş olan çağlaları ve yeterince suyunuda (yaklaşık 3 su bardağı kadar ) ilave ederiz.
Çağla ve etlerimiz pişene kadar kaynatırız fazla sulu olmıyacak pişen yemeğimiz sarımsaklı
yoğurla servise sunumu yapılır.
AFİYET OLSUN...
3 yorum:
Canım,
ellerine sağlık. Görüntüsü çok güzel.
İlk defa duydum.Gözümle görmeseydim galiba inanmazdım. Bizim ülkemizdeki insanların yaratıcılığına şapka çıkarıyorum. Paylaşımın için teşekkürler.
Sevgiyle kal.
ablacım havalar ısındı balkon bahçe sezonu açıldı bilgisayara oturmak canım istemiyor ziyaretinize gelemiyorum çok güzel şeyler yapmışsın ellerine sağlık hele çağlayı görünce çok şaşırdım ama neden olmasın denenebilir..sevgiler...
BİZİM ICIN HERSEYE KATLANAN, HER ZAMAN YANIMIZDA OLAN, DEGERI BICILEMEYEN DUNYANIN EN GUZEL ANNELERİNE … ANNELER GUNUNÜZ KUTLU OLSUN
Yorum Gönder