8 Ocak 2011 Cumartesi

7 Ocak 2011 Cuma

İÇLİ KÖFTE









İç Malzemeler
------------------

1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi

1/2 çorba kaşığı toz biber (isot) arzu edenler daha az koyabilirler

yeterince tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı reyhan

200 gr. orta yağlı kıyma et

4-5 adet orta boy kuru soğan (incecik doğranmış olacak)

5-6 dal maydanoz (incecik doğra)

yarım çorba kaşığı katı yağ

kızartmak için sıvı yağ


Hamuru için Malzemeler:
------------------------------------

2-3 su bardağı ince köftelik bulgur

100 gr. köftelik kara et (çekiliş olacak çiğ köfteye konandan)

1 adet kuru soğan (içine rendelenecek)

1 adet çiğ yumurta

1 çay bardağı un

1 çay bardağı kadar toz biber (isot acı sevmiyen biberini az koyabilir.)


Hazırlanışı:
-----------------


Öncelilke kıyma eti suyu çekişene kadar kavrulur, incecik doğranmış soğanlar ve yağı ilave edilir.

Soğanlar et biraz daha kavrulur ateşten alınır.

Diğer malzemelerde eklenerek soğumaya bırakılır.


Hamurun hazırlanması:
----------------------------------

Bulgur önce sıcak suyla birazcık harmanlandıktan sonra 10 dak. kadar bekletiriz, daha sonra

bütün malzemeleri katarak çiğ köfte gibi yoğurarak özleşinceye kadar bir hamur elde ederiz.

Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iki avuç içinde top haline getirip

işaret parmağımızla oyarak hazırlamış olduğumuz içten bir mıktar koyarak ağzını şekildeki

gibi kapatarak kızgın yağda kızartırız.

Salata veya cacık eşliğinde servis yaparız.


AFİYET OLSUN......