27 Haziran 2009 Cumartesi

ELMALI RULO KEK


Şimdi tarifini vereceğim bu pasta tamamen dilek kardeşime aittir. Biz bu pastayı çok seviyoruz umarım sizlerde çok seversiniz,

Mazzemeler:

3 adet yumurta 3 çay bardağı un 3 çay kaşığı şeker 2-3 kaşık pudra şekeri 1 çay kaşığı kabartma tozu 3 adet elma 1 çay kaşığı tarçın 1 paket vanilya
Hazırlanışı:


Orta boy kare şeklinde ki fırın tepsisini yağla elmaları rendele tarçın ve bir kaşık şekerle harmanla tepsiye iyice yay,
Diğer tarafta yumurta ve şekeri iyice çırp, içine un, kabartma tozu, vanilya ekle karıştırdıktan sonra elmaların üzerine
dök. Fırında orta sıcaklıkta 35 dak. pişir.
Fırından çıkardıktan sonra üzerine nemli bez ört soğuduktan sonra üzerindeki nemli bezi çekmeden tepsiyi ters çevir.
elmalar iç tarafta kalacak şekilde rulo yap. rulo yaptığımız kekin üzerine pudra şekeri dökerek sunumunu yapınız.


AFİYET OLSUN.....

PATATESLİ KÖFTE


Malzemeler:
2 su bardağı ince köftelik bulgur
3 adet haşlanmış rendelenmiş patates
1 çay bardağı isot (pul biber arzuya göre azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz)
1 adet kuru soğan (incecik doğranmış)
6 adet taze yeşil soğan (incecik doğranmış)
1 demet maydanoz (incecik doğranmış)
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
tuz, karabiber
yeteri kadar zeytin yağı (1/2 su bardağı kadar)

Hazırlanışı: ----------------

Geniş bir tepsiye köftelik bulgur alınır, çok az ılık bir su ile ıslatılır biber, salça, kuru soğan, tuz ilave edilerek birazcık yoğru-
larak ezilir.
Daha sonra rendelenmiş patateslerde katılarak iyice özleşinceye kadar çiğ köfte gibi yoğrulur. yoğurma işlemi bitmesine yakın
ayıklanmış iyice yıkanıp doğranmış olan yeşilik (soğan, maydanoz) katılarak biraz daha yoğurma işlemi yapılır zeytin yağıda ilave edilerek
yoğurma işlemi bitirilir.
Sıkkım şeklinde yeşilik salatalık ve domatesle servise sunumu yapılır....




A F İ Y E T O L S U N!!!!!!

ETLİ EKŞİLİ BAMYA


Malzemeler: -----------------

1/2 kğ. orta yağlı koyun eti 250 gr. bamya 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 3 adet domates ( rendelenmiş veya kabukları soyulmuş ince doğranmış) 2-3 diş sarımsak 1 kahve fincanı limon suyu veya koruk suyu tuz, karabiber

Hazırlanışı ---------------

Et kuşbaşı şeklinde doğranır bir tencereye et ve yağ konur 5-10 dak. kavrulur. Üzerine biber ve domates salçası eklenir biraz daha
sotelenir. Yeterince suyu konur kaynamaya başlayınca bamya, tuz, karabiber domates ve sarımsaklar ilave edilir.
Bamyalar pişmeye yakın haşlanmış nohut ve koruk veya limon suyu eklenir. Bir taşım daha kaynatılarak ateşten alınır
Sıcak olarak servise sunumu yapılır.

A F İ Y E T O L S U N